OT-Hacking i praksis

Live demonstrasjon som viser hacking av et OT-anlegg (En live guidet igjennom hele cyber kill chain som i befatter en angrepsvektor via et overvåkningskamera og inn til det kjæreste innenfor prosesskontrollen). Demoen viser kontrollrommet fra en tenkt fabrikk hvor prosessutstyret blir manipulert til å gjøre destruktive handlinger. I dette tilfellet består «prosessen» av en NERF-gun som blir spunnet opp i høye hastigheter med interessante konsekvenser som en følge av det demonstrerte angrepet.

Intended audience
Dette er en lavterskel presentasjon som viser tilstanden på legacy OT-anlegg. Per i dag faller de fleste OT-anlegg i industrien innenfor denne definisjonen.
Key topics
Language

no

Social Media
About speaker
Andreas Asbølmo
Andreas Asbølmo har bred erfaring fra byggtekniske installasjoner, smarte bygg, og ICS/OT-teknologi fra sikkerhetsbransjen, og har jobbet hos blant annet i Hafslund, G4S teknikk og Infratek. Han har i de siste 10 årene vært konsulent og daglig leder i AH Tek AS før han begynte hos Sopra Steria. I løpet av sine siste 16 yrkesaktive år har Andreas jobbet med alt fra fysisk montasje av utstyr, produktutvikling, prosjektledelse og løsningsdesign. Hans kompetanse er spesielt spisset inn mot grensesnittet software/hardware og den nye standarden IEC62443 / NEK820:2021 «Cybersikkerhet for industrielle automatiserings og kontrollsystemer».