Hvordan det vi utvikler brukes ondsinnet

Mia Landsem har dedikert sin karriere til å studere, forstå og bekjempe truslene som følger med en teknologisk utvikling. Hun har vært involvert i mange komplekse saker som har avdekket sårbarheter i ulike digitale plattformer. Hun skal dele sin kunnskap og innsikt for å øke bevisstheten til folk om hvordan nyere applikasjoner og løsninger blir misbrukt av kriminelle, hackere og overgripere.

I denne tidsalderen med raske teknologiske fremskritt er det ikke bare gode intensjoner og ideer som driver utviklingen av nye applikasjoner og tjenester. Overgripere og kriminelle er stadig på utkikk etter sårbarheter og mangler i systemer som de kan utnytte til sin egen fordel, både teknisk og ‘ikke teknisk’. Derfor er det viktig at dagens utviklere og teknologer tar et etisk ansvar over det man skaper. 

I løpet av foredraget vil Mia belyse eksempler på hvordan ulike applikasjoner og løsninger har blitt misbrukt av kriminelle og hvordan dette har påvirket ofrene og samfunnet som helhet. Og ikke minst vise hvordan kriminelle og overgripere utnytter disse verktøyene for å utføre kriminelle handlinger. Mia vil ikke bare fokusere på problemene. Hun vil også utfordre oss til å tenke på hvordan vi kan endre vår tilnærming til utviklere og sjefer. Hvordan kan vi skape teknologi som er sikrere, mer robust og mer etisk? La oss sammen bygge en tryggere digital verden for oss alle!

Intended audience
Alle!
Key topics
Language

no

Social Media
About speaker
Mia Landsem
Mia Landsem (26) er en anerkjent norsk forfatter, skribent, foredragsholder og etisk hacker som har oppnådd stor suksess innen sitt felt. Med en imponerende bakgrunn og ekspertise innen IT-sikkerhet, er Mia en ettertraktet ressurs og en inspirerende stemme i kampen mot cyberkriminalitet. Hun begynte i Orange Cyberdefense som pentester august 2020 etter endt IT-sikkerhetsutdanning. Mia har kompetanse innen sosial manipulasjon, webapplikasjoner, svindel, overgrep  og har skrevet en bestselgende barnebok om hvordan man kan være trygg på nettet og har hatt hundrevis av forelesninger om bildebasert misbruk. Mia har vunnet flere priser for sitt arbeid med å hjelpe tusenvis av ofre for bildemisbruk, hacking og svindel på nettet, og vant «Jenteprisen» (Plan International) i 2018 og «Influencer of the year». Hun har også vært finalist i "Årets modigste kvinne" og "Årets Trønder". Hun har også vært en topp 3 finalist (2021) i den internasjonale prisen "Cyber ​​security woman of the year".